Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

logo

Izdanja Gradske knjižnice Bakar

Objavljeno: 22. svibanj 2019.g.

Va Gradu Bakru Bakar grad

  • Va Gradu Bakru, Bakar grad, fotomonografiju autora Miljenka Šegulje i tekstopisca Slavice Mrkić Modrić izdala je Gradska knjižnica Bakar, u Bakru 2018.g., kao najnoviju i 3. knjigu u Biblioteci Vladislović.

Monografija je spoj stvarnog i fikcije. Stvarnost su prelijepe fotografije bakarskog kraja proizašle iz fotoaparata Miljenka Šegulje dugogodišnjeg „slikovnog kroničara“ grada Bakra i njegovog „prstena“. Fikcija su slova Slavice Mrkić Modrić, novinarke Novog lista i istinske zaljubljenice u kraj koji se nalazi na Miljenkovim fotografijama.

(… ) Je to fotomonografija ka se trsi volet svoj kraj i litraton, i slovon, je to pogojen ale promašen projekt, je to ča trete, to ćete reć vi. (citati Slavica Mrkić Modrić)

Knjiga obuhvaća Bakar sa svim okolnim pripadajućim mu mjestima, prozni su tekstovi pisani na domaćem čakavskom dijalektu, dok su sažeci o gradu Bakru i mjestima pisani na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, a isto su tako trojezično i u dijalektu imenovane i ilustracije.

 Cukar i kafe

  • Cukar i kafe: Pozabljene igri autora Josipa Luzera u izdanju Gradske knjižnice Bakar i Naklade Kvarner, Rijeka - Bakar, 2017.g. Biblioteka Vladislović; knjiga 2.

Ovo j' je drugi libar va beletristike va komu se j' nakon svoga prvjenca Onput kad smo se igrali, okušal naš zavičajnik g. Josip Luzer, i to i prvi i drugi put, jako uspješno!

Domišlja se autor, drugoga vrimena i drugeh užanci pa kako su se igrali muški, kako su se igrale ženske i kako skupa, aš to j' bilo najlipje. Obogaćen z veselemin ilustracijamin Ivana Miškovića libar je vas vesel i humorističan, aš je i sjećanje autora veselo, a kako nete bit kad se o igranju poveda, a igrat se je odvavek bilo, od sega na svitu najlipje.

 Bakar šimić

  • Bakar, Kameni zaljev Dobre nade autora Čedomila Šimića i Mejreme Reuter, 1. je knjiga u Biblioteci Vladislović, u Bakru 2017.

Čedomil Šimić dokumentaristički i poetično opisuje kameni zaljev Dobre nade – Bakar; poezijom, humoreskama i scenarijima svojih triju dokumentarnih filmova „Kameni zaljev“, Zaljev Dobre nade“ i Posljednja posada“. Pregrštom autorskih fotografija priča povijest ovog jedinstvenog grada i ljudi.

Nadahnuta njegovim umijećem i opusom, Merema Reuter piše o Šimićevu radu i djelu te nastavlja pričama… (citati Mejrema Reuter)

 Narodne knjižnice Bakar

  • Narodne knjižnice i čitaonice u Bakru od 19. stoljeća: Izvorišta Gradske knjižnice Bakar, monografija je u izdanju Grada Bakra i Gradske knjižnice Bakar, Bakarski zbornik; Kolo monografija, sv. 3, u Bakru 2013. g.

U povodu visoke i vrijedne obljetnice u kulturnoj povijesti Bakra i djelovanja čitaonice pod imenom „Kasina“ još davne 1833.g., monografija nudi široki povijesni pregled čitaoničkog pokreta u Bakru, sve do današnjih dana; djelovanja i rada Gradske knjižnice Bakar koja izrasta iz spomenutih izvorišta i zrcali dostignuća kulture svoje društvene sredine.

 

Radno vrijeme

  • ponedjeljak, četvrtak: od 14.00 do 19.00 sati
  • utorak, srijeda, petak: od 9.00 do 14.00 sati
  • subota 2. i 4. u mjesecu od 9.00 do 13.00 sati

Online katalog

Pretražite bogatu knjižnu građu naše knjižnice.
Knjiga: 23 017 svezaka
Multimedija: 2127 jedinica
 Korisnici: 1910 članova

Kako do nas?

Potražite nas u centru Bakra, između upravne zgrade i pošte na adresi Primorje 45/A. Za detaljan prikaz lokacije kliknite ovdje.

Kontakt

Adresa: Primorje 45/A, 51 222 Bakar
Ravnateljica: Dolores Paro-Mikeli
E-mail: knjiznica@gkbakar.hr    
Telefon: 051 / 761 - 263
Fax: 051 / 761 - 527